Hevoset

Minttu

Minttu Vanilja on tahdokas, pieni ja musta shetlanninponi. Se toimii lasten alkeisratsuna ja osaa perusratsastuksen taidot.

Dakar

Bluebury Dakar on kaunis voikko Wales B poni ruuna. Se osaa ainakin helppo A tehtävät. Laukanvaihdot on testattu meidän tallilla ja se osaa joka kolmannella vaihtaa niitä sarjassa. Esteillä se menee 60-80cm esteitä ratsastajan taidon mukaan.

Galvano

Galvano, saksalainen ratsuponi, on jo iäkäs oppimestari paremmille ratsastajille. Joskus se saattaa kuumua, jos ratsastaja jännittää sen vauhdikkuutta.

Julius

Koskelan Julius on tinkerin ja suomenhevosen risteytys. Se on mustan ja valkoisen kirjava roteva hevonen. Tasoltaan se on helppo C:n ja helppo A:n välillä. Esteitä se on meillä mennyt kilpailuissa aina 65cm asti.

Eki

Meidän puhdas trakenner-ruuna Ekvatorius S. Hyvin persoonallinen käytökseltään. Tykätessään sinusta, se antaa selkähieronnan turvallaan -jos uskallat antaa sen hiplailla lapaluittesi välistä itseäsi. Ekin vahvuus on laukka ja esteiden hyppääminen. Nyt se toipuu viime syksyn vammastaan ja osallistuu perusratsastukseen. Harjoitusravia vielä vältetään, mutta se taitaa väistöt yms.

Kati

Meidän musta latvialainen kaunotar eli Galtera. Hyppää esteen kuin esteen yli jos ohjaat vain suoraan. Tarjotaan lähinnä vuokrauskäyttöön koska on melko reaktiivinen ratsastaa. Tämä tamma on hiljaisessa myynnissä sopivalle ratsastajalle.

Tirppa

Siitoskäytössä oleva tamma Celtas Quianna on suomalainen puoliveriratsu, joka on aikanaan kisannut aina 120cm luokkiin asti. Jo nuorena loukkaantunut ja sen jälkeen kilparadoilta poistunut estelahjakkuus on aivan loistava äiti-hevonen, joka hoitaa varsansa huolella ja hellyydellä.

Armi (pikku)

Tirpan ensimmäinen varsa (s. 2017) With Grace LTK on kasvatettu jatkamaan holstainerilaista emälinjaansa. Armin isä on hollantilainen nuori lahjakkuus Floris TN, joka on kilpaillut jo muutaman kerran kansainvälisellä 160cm tasolla esteratsastuksessa.

Speedy

Armin pikkuveli ja Tirpan toinen varsa on With Speed LTK (s.2018) jonka isä on yksi hollannin suosituimmista nuorista oriista, I’m Special de Muze. Nyt vielä kun kimoutuvan nuoren miehen musta pohjaväri hehkuu isän tumman karvan lailla, muistuttaa tämä hurjasti isäänsä ulkonäöltään. Speedy etsii ”hiljaisesti” uutta kotia tai yhteistyökumppania. Tavoitteena nuorella miehellä on menestyä kilparadoilla, niin kuin suku velvoittaa. -Myytävänä

Carisma

Speedyn ja Armin pikkuveli ja Tirpan kolmas varsa With Carisma (s.2020) syntyi vappuaattona ja viettää ensimmäistä kesäänsä Kylämäen Hevostilalla. Koska äiti näyttää olevan uudelleen kantavana Gigolo van Paemelista, tarkoitus olisi myydä tämä huippu fiksu orivarsa jo vaikka tämän kesän aikana. Väritys tulee olemaan kimo ja pohjavärinä on ruunikko. Modernin oloinen pitkäjalkainen varsa tulee olemaan lahjakas estehevonen tulevaisuudessa. – Myytävänä

Armi II (yksityinen)

Armi II on matala puoliverinen, joka taitaa helppo B:n asiat ja tykkää hypätä esteitä. Tosin se saattaa kuumua esteillä, kun oikein innostuu. Tällä hetkellä Armi on vain yksityiskäytössä.

Lilli (yksityinen)

Lilli Marleen on valkoinen kaunotar eli kimo. Taitavalla ratsastajalla se osaa kouluratsastuksessa kaiken tarvittavan. Lilli ei sovi kokemattomille ratsastajille tai jännittäjille. Lilli hakee säännöllisiä vuokraajia ylläpitämään kuntoa ja nauttimaan yhteisistä ratsastushetkistä.

Misty ja Näpsä

Tallissa asuu Welsh B tamma Niittykorven Dancing Queen eli Misty ja sen varsa Niittykorven Wonder Woman eli Näpsä. Uskomattoman kaunis Misty ja älykäs varsa Näpsä hakevat vielä paikkaansa hevoslaumassamme. Halukkaat pääsevät avustamaan Mistyn ja Näpsän koulutuksessa, jotta molemmista saataisiin maailman ihanimmat ratsastuskouluponit käyttöön.

Camu

Camu eli Camaron on meille uusi tulokas, heinäkuun-2020 puolessavälissä tullut. Vauhdikas ex-suomenhevosravuri, joka on ollut jo 3 vuotta ratsukäytössä. Vaatii tällä hetkellä ratsastajalta hyvää tasapainoa ja taitoa hidastaa vauhtia istunnalla. Laadukkaat askellajit vaikka pikkukisaamiseen kouluratsastuksessa, hienorakenteinen. Vanhan jakavamman vuoksi ei sovi esteratsastukseen. Lähiaikoina siirtyy vuokrattaviin hevosiin.

Kuvia hevosista näkee With Hevoset Oy:n FB sivujen kautta.